Uitslag verkiezing mooiste kersttuin/balkon

Wat was het een genot om de afgelopen weken door Drogeham te lopen: de versierde huizen en straten maakten van Drogeham een echt kerstdorp. De jury vond het een feestje om al het moois te mogen beoordelen, maar het was tevens een behoorlijk lastige taak om de winnaars aan te wijzen.

De jury bestond uit:

  1. Froukje vd Molen (die het idee heeft aangedragen), ondersteund door Tineke Bijlsma
  2. Een afvaardiging van Daeldersplak met onder andere Menno Noorderwerf, Sjoukje Elsinga en Betty Vogels
  3. Ymkje de Haan ondersteund door haar zus Anneke Annema

Uiteindelijk is er een top 3 uit gekomen, maar we willen naast deze 3 winnaars ook graag wat ander jurycommentaar delen over de rest van het dorp.

Eerste plaats: De Delte 14

WOW WOW WOW! Overweldigend! Wielenpôlle niveau! Wanneer je “De Delte” zegt, dan zeg je het huis van Tinus en Nienke! Want deze tuin staat helemaal vol met kerstversiering en kerst gerelateerde producten! Hier is tijd en aandacht aan besteed. Het mooist vonden we de geprojecteerde kerstman op het raam linksboven. Deze zwaaide naar ons en we hebben dan ook vriendelijk terug gezwaaid.

Tweede plaats: Boskwei 2

JA JA JA!!! Waar je ook kijkt, van welke kant je ook komt, overal is wat te bewonderen!!! OVERAL KLEURRRR. Je hebt gewoon de neiging om de tuin in te stappen!!! En die kever op de muur!!! Helemaal top!

Derde plaats: Tillewei 22

Tja….. DIE BOOM. MAGISCH! Dit is momenteel de meest gefotografeerde boom van Drogeham op dit moment. Wat is dit ontzettend mooi om te zien. Indrukwekkend. Een boom verlichten met lampjes is op zich niet origineel, maar zo groot en zo perfect uitgevoerd wel. Wel erg veel geld geïnvesteerd, maar dan heb je ook wel een binnenkomer!

Publieksprijzen

Naast de juryprijzen kregen inwoners van Drogeham ook de mogelijkheid hun stem uit te brengen. Het duurde even voordat het op gang kwam, maar uiteindelijk werden er 41 stemmen uitgebracht op 14 adressen waarbij 13 stemmen voor de Tillewei 20 waren. De overige stemmen waren verdeeld over meerdere adressen waarvan een behoorlijk aantal op de Bindert Japiksstrjitte.

En dan komen we meteen bij de grootste eyecatcher van dit jaar: Winterdoarp De Bindert! Wat een gemeenschapszin hebben de initiatiefneemsters Baukje van der Bij, Jacqueline Post en Jessica van der Wiel voor elkaar gekregen! Onovertroffen, je waant je in een Walt Disney kerstfilm! Eerst alle gezamenlijke ijspegel verlichting aan de dakranden en daarna elke dag ergens een stukje waar versiering bij kwam: een heuse arrenslee op een bedje van licht, een prachtige raamschildering, lichtjes in het kwadraat, een opstelling met een vriendelijk sneeuwsprookje, houten sneeuwpoppen op straat en een sneeuwpop met een gat in het hoofd om foto’s door te maken. Winterdoarp De Bindert heeft zelfs een eigen Facebook pagina. Op de dag van de beoordeling werd de jury te woord gestaan door bewoners in kerstsferen. Vanuit het dorp en vanuit de jury móet Winterdoarp De Bindert natuurlijk in de spotlight worden gezet en krijgen ook zij de zeer verdiende publieksprijs!

Eervolle vermeldingen

Boskloane 70: deze vonden we mooi vanwege de eenvoudige tekening van licht die je ‘s nachts ziet: een omlijnd huisje met een dak en ramen. Mooi! Wanneer je om het hoekje kijkt, zie je in de tuin een opgemaakte tuintafel met daarop allemaal lekkernijen voor de vogels, hoe lief!

Tillewei 24: eigenlijk weten we al jaren hoe creatief deze bewoonster is! De voortuin is op kunstniveau ingericht! De kerstboom maakt het af. Simpel maar elegant. Modern.

Lytse Wei 2: mooi verlicht en helemaal rondom van alles te zien!! De kerststukjes aan de zijkant van het huis zijn creatief bedacht, heel mooi! Lekker gegluurd in deze tuin.

Dykswal 5: “De Sneeuwpopbeer” is zowel de jury als het publiek opgevallen. Hij is ook bij daglicht mooi en uitnodigend om e zien. Met blote voetjes, maar wel wanten aan en een das om; je wordt er vrolijk van!

Slotstrjitte 3A: op de hoek word je uitgenodigd om te blijven staan kijken. Hier is geheel uit eigen hand een verlichte motor gemaakt die op de muur hangt. Dit is toch MOnsTERachtig!!

Master Hoeksmawei 27: wanneer je richting school loopt zie je in de avond al een grote ster stralen. Wat is die ster prachtig gekleurd. Hij schijnt gemaakt te zijn van hun oude douchedeuren. In de bomen hangen zelfgemaakte kerstklokjes, de klepel is een vetbol. Wat een creativiteit!

De Buorren 64: die alpaca!! Wij zijn verliefd! Mooi verlicht en het tussenportiek is mooi aangekleed. Volgend jaar een stal met alpaca’s in de voortuin???

Master Hoeksmawei 15: je weet vooraf dat hier iets met hout wordt gecreëerd, want sinds jaar en dag is dit de houtkunstenaar van Drogeham! De zelfgemaakte kerstboom is een pracht om te zien! Als je goed kijkt hangt de boom vol met houten ornamenten.

Nije Brink 21: met recht het mooiste balkon van Drogeham! Slechts een kleine ruimte maar heel mooi en smaakvol ingericht.