Terug

Werkzaamheden brug Kootstertille

Eerder bent u geïnformeerd en hebben wij u wellicht gesproken tijdens het inloopmoment op 27 mei over de stand van zaken van brug Kootstertille. De werkzaamheden voor het versterken van brug Kootstertille zijn in volle gang. In dit bericht geven wij een update over de stand zaken van de werkzaamheden aan de huidige brug.

Versterking huidige brug Kootstertille

De werkzaamheden voor het versterken van brug Kootstertille worden uitgevoerd in 2 fases: het aanbrengen van een stalen ondersteuningsconstructie en het versterken van de vaste doorvaart. Fase 1, het aanbrengen van de stalen ondersteuningsconstructie, verliep voorspoedig en is begin juli afgerond. De versterking van brug Kootstertille (fase 2) gaat verder op donderdag 22 augustus. Aannemer Oosterhof-Holman gaat dan de betonliggers van de vaste doorvaart vervangen. Voor de bouwvak worden de vooraankondigingsborden geplaatst en worden de afmeervoorzieningen van de pont alvast aangebracht.

Hinder vanaf eind augustus

Vanaf donderdag 22 augustus 06.00 uur tot woensdag 4 september 06.00 uurwordt fase 2 uitgevoerd. Het volledig afsluiten van de brug is dan nodig. De stremming duurt tot woensdag 4 september 06.00 uur.

Voor fietsers en voetgangers wordt aan de oostzijde van de brug een pont ingezet. De pont vaart dagelijks tussen 06.00 en 22.00 uur. Er kunnen maximaal 12 personen per vaart aan boord. Het overige verkeer wordt omgeleid. De weg onder de brug aan de zijde van Drogeham (Tillewei) is wel normaal toegankelijk. Het fietspad aan de kant van Kootstertille (Âlde Hamsterwei)wordt afgesloten. Zie ook de poster in de bijlage.

Voor het openbaar vervoer wordt de route van lijn 13/513 aangepast en worden pendelbussen ingezet. Hierover is binnenkort meer informatie beschikbaar op arriva.nl.

Hinder scheepvaart

De vaste doorvaartopening is van donderdag 22 augustus 06.00 uur tot woensdag 4 september 06.00 uurgestremd voor de scheepvaart. De brug wordt in deze periode niet bediend. Wel is het mogelijk om de brug te passeren door het beweegbare deel. Er is dan beperkte doorvaarthoogte (7,15 meter bij kanaalpeil) en beperkte doorvaartbreedte (11,96 meter). Voor het passeren van de brug door het beweegbare deel is er in deze periode scheepvaartbegeleiding aanwezig.

Beperkingen niet meer nodig

Vanaf woensdag 4 september 06.00 uurkan al het wegverkeer zonder beperkingen over de brug en is ook de vaste doorvaartopening weer toegankelijk voor scheepvaartverkeer.

Vervolg

Wilt u meer weten over de versterking van brug Kootstertille? Neem dan een kijkje op de projectpagina. Meer informatie over de versterkingsmaatregelen en hinder vindt u in de Bouwapp. Download de app door de QR-code uit de flyer te scannen en zoek in de app naar Versterkingsmaatregelen brug Kootstertille.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op via vervangingkootstertille@rws.nl.