Terugblik Feestvierdaagse Drogeham (16 t/m 19 september)

We hebben het met z’n allen (MEYD, Gondelvaart op Wielen en Plaatslijk Belang) maar even gedaan! Een coronaproof feestweek organiseren van 16 t/m 19 september. De dagen waar we anders een Gondelvaart Op Wielen hadden gehad. Alhoewel het op deze manier wel een beetje wennen was voor een ieder, hebben we er toch een super geslaagde week van weten te maken. Iedereen bedankt voor het meedoen! Hierbij een korte terugblik van alle activiteiten.

Woensdag 16 september – inleveren kleurplaat

In totaal hebben wij 22 prachtige kleurplaten ontvangen die nog te bewonderen zijn bij De Doarpskeamer (op de ramen bij de voordeur). Van alle ingezonden creaties zijn de winnaars:

Leeftijdscategorie 2 jaar : Wiebe Willem Hamstra

Leeftijdscategorie 3 jaar : Lycke Kootstra

Leeftijdscategorie 4/5 jaar : Danique Coenraadts

Leeftijdscategorie 6 jaar : Meike Nutma

Leeftijdscategorie 8/10 jaar : Elianne Hamstra

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Donderdag 17 september – Fietstocht met verrassing

Op donderdag 17 september startten 22 fietsfanaten met de fietstocht. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen: een heerlijk zonnetje begeleidde de fietsers tijdens deze tocht van ongeveer 30 kilometer door onder andere Drogeham, Twijzel en Buitenpost. Tijdens de fietstocht konden de deelnemers bij het Paviljoen MEM in Buitenpost genieten van een kopje koffie en een gebakje. Naast de prachtige fietsroute was er voor de enthousiastelingen een heuse prijs te winnen. Aan de start van de tocht kregen alle deelnemers een vragenlijst mee, die zij konden beantwoorden aan de hand van de omgeving. De reacties over de fietstocht waren positief : zo fietsten de 22 deelnemers over enkele bekende en  onbekende wegen en viel het Paviljoen MEM in Buitenpost goed in de smaak. De Hanijdro bon werd gewonnen door de heer R. de Vries. Al met al een geslaagde fietstocht op een prachtige nazomer middag.

Vrijdag 18 september – FIFA toernooi

FIFA toernooi 18+

De gamers in Drogeham hebben zich vrijdag uitgeleefd tijdens een echt FIFA-toernooi in De

Fakkel. FIFA is een op voetbal gebaseerd computerspel die je tegen anderen kunt spelen. ‘s Middags was het eerst de jeugd die online de voetbalstrijd met elkaar aanging. En ‘s avonds waren de 18-plussers aan de beurt. In beide groepen werd flink strijd geleverd en zijn heel wat spannende voetbalpotjes gespeeld.

De uiteindelijke winnaars bij de jeugd zijn geworden:

  1. Werner de Haan
  2. Stefan Bloem
  3. Sven Land

Bij de 18-plussers zijn de prijzen als volgt verdeeld:

  1. Jurjen Visser
  2. Allard Vissia
  3. Tjerk Hooghiemstra

Met in totaal bijna 40 enthousiaste deelnemers was het FIFA-toernooi een geslaagde activiteit .

FIFA toernooi t/m 17 jaar

Vrijdag 18 september – Toet Toet Bingo

In de auto bingo spelen, dat is eens wat anders. Waar je normaal bingo moet roepen bij een volle rij of kaart, was het nu toeteren en alarmlichten aan. Zo’n 160 deelnemers in 42 auto’s mochten we vrijdagavond verwelkomen op het parkeerterrein van VDM. Het enthousiasme was goed te horen, het toeteren begon al bij aankomst. Met Trienes als oproeper hielden we het tempo er goed in. De winnaars hebben mooie prijzen in de wacht kunnen slepen, zoals een ontbijt voor 2, een autowaspakket of een lekker borrelpakket.

Een aantal keer moest de dobbelsteen van pas komen, wegens dubbele bingo. Kortom een zeer geslaagde avond. Iedereen bedankt voor het meedoen!

Zaterdag 19 september – Foto puzzeltocht

Ra ra… Waar staat dit? Zaterdagmiddag 19 september deden in totaal 16 teams mee aan de foto puzzeltocht. Zo’n 50 deelnemers  gingen de strijd met elkaar aan om van zoveel mogelijk detailfoto’s de locatie te bepalen binnen Drogeham. Diverse teams hebben alle locaties gevonden en op basis van de eindtijd zijn de winnaars geworden:

1e prijs Hanijdrobon t.w.v. 20,-                 Team Nutma

2e prijs Hanijdrobon t.w.v. 15,-                 Team Hamati

3e prijs Hanijdrobon t.w.v. 10,-                 Team Koot & Kids

Gefeliciteerd met jullie prijs! De prijzen zijn inmiddels aan de prijswinnaars uitgereikt.

Zaterdag 19 september – Drive-In Quiz met Livemuziek

Zaterdagavond was het tijd voor een Drive in Quiz met live muziek van Peter van Dekken. Rond 19:30 uur kwamen de eerste auto’s al aan rijden. Ook deze avond waren de 22 auto’s gezellig aangekleed. Er waren zelfs deelnemers met een camper aanwezig, waardoor er ook nog ruimte was om een dansje te doen. In de auto’s waren allemaal lekkernijen te vinden, van zakken chips tot hele schalen vol lekkere hapjes. Daarnaast kreeg iedere groep deelnemers ook een schaal met warme borrelhapjes geserveerd. In totaal kregen de deelnemende teams 60 vragen voorgeschoteld die zij in een rap tempo konden beantwoorden. De muziekale begeleiding van Peter van Dekken maakte dit feest compleet: naarmate de avond vorderde gingen er steeds meer handjes in de lucht.

De winnaars van de Quiz:

1e prijs                  Team de 4 Musketiers

2e prijs                  Team de 3 J’s

3e prijs                  Team de Doodles/ Your Self Bepils