Gepubliceerd op 28 oktober 2019

Gezonde kookworkshop in Drogeham

Op 19 oktober vond de eerste kookworkshop “Koken zonder pakjes en zakjes” plaats in Drogeham. Onder leiding van Sija Boonstra, Regina Jorna en Geartsje van Dijk gingen 13 enthousiastelingen aan de slag om avondmaaltijden te bereiden zonder kant- en klare sauzen en mixen. Zo werden gerechten gemaakt die heerlijk smaakten en gezond zijn voor je lijf.

De workshop bestond uit veel praktische tips, uitleg en lekkere recepten. Deelnemers gingen zelf aan slag en konden allerlei ingrediënten proeven. Er werden drie verschillende kruidenmengsels gemaakt van verse producten. Met één van deze kruidenmengsels werd een gezonde maaltijd bereidt en gezellig in gezamenlijkheid opgegeten. De kruidenmengsels gingen aan het eind van de avond in potjes mee naar huis.

Pure smaken en verse producten

We willen mensen graag kennis laten maken met pure smaken en verse producten aldus organisator Regina Jorna. Geartsje van Dijk vult aan; door de drukte van alledag vinden we koken met pakjes en zakjes vaak lekker makkelijk, maar werken met verse producten is eenvoudig en veel lekkerder.

Fit & Sûn

De gezonde kookworkshop is een initiatief van Fit & Sun Drogeham. Fit en Sûn maakt mensen bewust van hun eigen gezondheid en inspireert mensen om daar een feestje van te maken. Ze laat zien hoeveel plezier je uit gezondheid kunt halen en stimuleert inwoners om een gezonde keuze te maken.

Fit & Sûn bestaat uit inwoners (mei elkoar yn Droegeham), private partners (Kunstwerkplaats Daeldersplak, de Spar Drogeham, Volkstuinvereniging Drogeham, YouvsYou Fitcentre) en professionals (Kearn, Sportstimulering en JOGG) van de gemeente Achtkarspelen, die gaan voor een gezonde leefstijl voor elke inwoner.