Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Zorginitiatief de Bosk organiseert kerstfair voor Moeder en Kind project in Brazilië

logo de Bosk

Op donderdag 12 december organiseert Zorginitiatief de Bosk een kerstfair. De fair is bedoeld om geld in te zamelen voor het Moeder en Kind project in Brazilië dat medewerkers van Zorginitiatief de Bosk, onder de vleugels van internationale hulporganisatie Compassion, financieel ondersteunen. De kerstfair wordt gehouden in op de Bosk 6 in Harkema en duurt van 17.00 tot 21.00 uur.

Voor de organisatie van de kerstfair wordt de locatie van Zorginitiatief de Bosk in Harkema omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Er zijn diverse stands met o.a. prachtige kerstdecoraties en kerststukjes gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding van 3Zorg Daniël ‘Oan ’t Wurk’. Ook maken de deelnemers van de dagbesteding overheerlijke jam, appelmoes en zelfgebakken koekjes die tijdens de fair verkocht worden. Kinderen kunnen zich tijdens de fair vermaken met het knutselen van een eigen kerstdecoratie, meedoen aan Oud Hollandse spellen of zich feestelijk laten schminken. U kunt luisteren naar live kerstmuziek onder het genot van een hapje en drankje in de speciaal daarvoor ingerichte horecatent. Kortom een gezellig uitje voor jong en oud!

Moeder en kind project

Baby’s die in extreme armoede worden geboren zijn extreem kwetsbaar. Door middel van het Moeder en Kind project helpt Zorginitiatief de Bosk 15 moeders en (ongeboren) baby’s in Brazilië. De Bosk zorgt voor financiële ondersteuning  in de begeleiding van de zwangerschap, geboorte en eerste kwetsbare levensjaren van het kind. Het doel is kinderen bevrijden van armoede en hen helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde volwassenen.

Compassion

Zorginitiatief de Bosk biedt financiële ondersteuning aan dit project onder de overkoepelende organisatie Compassion. Compassion is een internationale hulporganisatie en helpt kinderen in extreme armoede door middel van lokale projecten in 25 verschillende ontwikkelingslanden. De kinderen krijgen in een veilige, kindvriendelijke omgeving onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en sociaal en emotionele vorming.

Sponsoren

De kerstfair wordt mede mogelijk gemaakt door De Boer Drachten, Agrarisch Centrum de Leyen Drogeham, Pultrum Auto’s Harkema, Autobedrijf Alex Kooistra Harkema, Autobedrijf van der Meer Harkema, Pluimveevang Bedrijf van der Veen Harkema, De Winkel van Sinkel Harkema, Kledingverhuur Eringa Opende, René Hiemstra Tweewielers, Slagerij Ali en Brenda Harkema en De Steech Lifestyle en Trends Drachten.