Gepubliceerd op 22 mei 2019

Dorpsvlag Drogeham

Dorpsvlag Drogeham

Inmiddels heeft er een inventarisatie plaatsgevonden over de interesse voor een dorpsvlag die uitgehangen kan worden tijdens de feestweek of feestelijkheden. Circa 100 inwoners hebben inmiddels gereageerd op een eerdere oproep en aangegeven belangstelling te hebben voor deze dorpsvlag (limited edition).

Aangezien we nog veel vragen kregen m.b.t. het formaat, prijs en hoe de vlag eruit komt te zien, hebben we diverse offertes opgevraagd en presenteren we hierbij het ontwerp. Nu dit bekend is, denken we dat er meer vraag is naar deze prachtige limited edition dorpsvlag. Daarom bieden wij nogmaals de mogelijkheid om deze nieuwe dorpsvlag alsnog te bestellen.

De prijs voor deze dorpsvlag zal rond de € 15,00 bedragen. De afmeting van deze vlag is dan 150×100 cm. Degenen die een groter formaat hebben besteld of willen bestellen kunnen dit aangeven en zal dan persoonlijk worden benaderd i.v.m. de prijs.

Voor wie nog geen limited edition dorpsvlag heeft besteld: lever snel het opgave blaadje in bij Jellie Hamstra aan de Ikkersreed 2B of geef het door via e-mailadres: gondelvaartopwielen@gmail.com Graag onder vermelding van een telefoonnummer en mailadres voor 1 juni 2019.

Betekenis van de vlag

De punt in het wapen symboliseert de betekenis van de dorpsnaam. Een droge landtong (zand) tussen het water; ham (of hem) betekent ook een door een dijk ingesloten stuk land.

De klok verwijst naar het Buweklooster, dat in de 13e eeuw nabij Drogeham werd gesticht en waaraan alleen nog een klokkenstoel herinnerd. De koeienkop is een verwijzing naar de ‘Droegehamster’, de benaming voor een niet al te vette koe.

In de gouden punt is de groene boom een verwijzing naar de brink, die eertijds in het centrum van het dorp lag en welke plek nog steeds ‘Ikebuorren’ (Eikenbuurt) heet.