Gepubliceerd op 31 januari 2018

AED-vrijwilligers

AED vrijwilligers

Het is van belang dat alle AED’s en burgerhulpverleners in de gemeente geregistreerd staan. Op die manier kunt u als burgerhulpverlener met een SMS opgeroepen worden als er een slachtoffer in de buurt is. HartslagNu.nl is het landelijke alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. De AED’s genoemd in het AED-overzicht op aed.rodekruis.nl, moeten door de bezitter zelf bij op hartslagnu.nl worden aangemeld. Wilt u als bezitter van een AED bekijken of uw AED te vinden is op aed.rodekruis.nl? Het is belangrijk om te weten waar een AED hangt, dit kan op enig moment levensreddend zijn.

Met de AED wordt door het toedienen van een stroomstoot het hart weer op gang gebracht. Met een AED-cursus kunt u zich voorbereiden op reanimatie met behulp van een AED. Landelijk gezien is de overlevingskans door de opkomst van de AED’s de laatste jaren verdubbeld. In alle dorpen in Achtkarspelen hangt een gesubsidieerde AED en ook alle EHBO-verenigingen beschikken over een AED. Bij een evenement in uw dorp kunt vragen om de inzet van een mobiele AED. Ook hebben de EHBO-verenigingen een opleidingsbudget gekregen, zodat vrijwilligers een cursus met korting kunnen volgen.

Meer informatie

Aanvullingen voor het AED-overzicht meldt u aan via aed.rodekruis.nl. Aanmeldingen voor een AED-cursus mailt u naar EHBObuitenpost@hotmail.com, ter attentie van Jan van der Bij. Meer contactinformatie vindt u hier.