Notulen van de jaarvergadering van Plaatselijk Belang (PB) gehouden op 2 maart 2017 in de Fakkel.
Aanwezig: ± 75 personen, inclusief afgevaardigden van Politieke Partijen: Nico Bos (CDA), Sierd Vegelin en Max de Haan (GBA).
Met kennisgeving afwezig: Theun Nicolai (PvdA), Rinus Buising (GBA), Jouke Spoelstra (CDA), FNP-fractie, Klaas de Jong en Waatze Nicolai.

Lees meer

Voor de presentatie en uitkomsten enquête dorpsvisie klik hier

 

 

Oproep aan alle inwoners: zet je in met een AED!

Het is van belang dat alle AED’s en burgerhulpverleners in de gemeente geregistreerd staan. Op die manier kunt u als burgerhulpverlener met een SMS opgeroepen worden als er een slachtoffer in de buurt is. HartslagNu.nl is het landelijke alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. De AED's genoemd in het AED-overzicht op achtkarspelen.nl/aed en in de gemeentegids, moeten door de bezitter zelf bij op hartslagnu.nl worden aangemeld. Wilt u als bezitter van een AED bekijken of uw AED te vinden is op hartslagnu.nl? Het is belangrijk om te weten waar een AED hangt, dit kan op enig moment levensreddend zijn.

AED

Met de AED wordt door het toedienen van een stroomstoot het hart weer op gang gebracht. Met een AED-cursus kunt u zich voorbereiden op reanimatie met behulp van een AED. Landelijk gezien is de overlevingskans door de opkomst van de AED's de laatste jaren verdubbeld. In alle dorpen in Achtkarspelen hangt een gesubsidieerde AED en ook alle EHBO-verenigingen beschikken over een AED. Bij een evenement in uw dorp kunt vragen om de inzet van een mobiele AED. Ook hebben de EHBO-verenigingen een opleidingsbudget gekregen, zodat vrijwilligers een cursus met korting kunnen volgen.

Meer informatie

Aanvullingen voor het AED-overzicht of aanmeldingen voor een AED-cursus kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ter attentie van Jan van der Bij. Op de website www.achtkarspelen.nl/aed staat meer informatie over dit onderwerp.

 

 

Iedereen die in het bezit is van een geldig AED-certificaat kan zich
aanmelden voor het sms-systeem.
Je kan je aanmelden bij: www.fryslanhartveilig.nl
Hoe.
Download de vrijwilligers-
verklaring.
Meld je aan bij www.aedlocator.eu
Invullen en
zenden naar :

UMCGambulancezorg
t.a.v. AED-project
Vriezerweg 10
9482 TB
Tynaarlo

Voor vragen:0623076008

Halbe vd Weij
Plaatselijk Belang Drogeham

Cor Hellinga.gif

Zoals u misschien inmiddels bekend is, werkt de politie Fryslan sinds enige tijd met wijkagenten. Dit betekent, dat er voor de burgerij van elk dorp een  vast aanspreekpunt bij de politie is. Voor het dorp Drogeham ben ik dat. Mijn hele wijk bestaat uit de dorpen  Kootstertille, Twijzel, Kollumerzwaag , Veenklooster en Drogeham. 

Mijn naam is Cor Hellinga. Ik werk sinds 1982 bij de politie in de gemeente Kollumerland ca. 

In 1999 is het werkgebied uitgebreid met de gemeente AchtkarspeIen. Het bureau van waaruit ik werk, is het politiebureau in Buitenpost.

Mijn taak als wijkagent is veel omvattend. Het is de bedoeling, dat ik in de ruimste zin van het woord contacten onderhoud met de inwoners. Het motto is kennen en gekend worden. Ook is het de bedoeling dat, wanneer er problemen zijn in het dorp die bij de politie worden gemeld, ik ga proberen om deze met de betrokkenen op te lossen.

Heeft u mij nodig, bel dan met het algemeen politienummer 0900-8844. Men kan u dan altijd, wanneer ik in dienst ben naar mij doorverbinden. Ben ik niet in dienst vraag dan aan degene, die u aan de lijn heeft of hij of zij een berichtje aan mij doorgeeft, zodat ik u terug kan bellen.

Voor spoedmeldingen moet u 112 bellen.