Glasvezelaansluiting buitengebied

Internet wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We gebruiken het om contacten te onderhouden. We lezen het nieuws, actualiteiten, gebruiken het voor studie of werk of raadplegen het weerbericht. Steeds meer toepassingen op het gebied van werken, leren en ontspannen vragen snelle internetverbindingen. Om voorbereid te zijn op de toekomst en gebruik te maken van deze toepassingen is snel internet dus een vereiste. Helaas heeft niet iedereen dat.

Glasvezel De provincie Fryslân heeft de tender voor de aanleg van glasvezel naar ongeveer 22.000 percelen in het buitengebied gegund aan Kabelnoord. Zij gaan het glasvezelnetwerk aanleggen op de zogenaamde witte adressen. Hier is alleen vast internet via het kopernetwerk beschikbaar en haalt deze niet de 30 Mbps. Ook hebben op deze adressen de huidige providers geen plannen dit de komende drie jaar te verbeteren. De snelheden in de buitengebieden liggen vaak erg laag en dat is in deze tijd niet voldoende. Met de aansluiting op glasvezel worden snelheden tot 500 Mbps aangeboden en dus voldoende voor de komende tien(tallen) jaren.

Inventarisatie

Kabelnoord gaat binnenkort inventariseren wie een aansluiting op het glasvezelnetwerk in onze gemeente wil. Een vereiste voor de aanleg is dat minimaal 60% van de inwoners op de ‘witte adressen’ meedoet. Het succes is dus mede afhankelijk van uw deelname. U kunt hier meer over lezen op www.glasvezelvankabelnoord.nl.

Informatiebijeenkomst

De gemeente organiseert in samenwerking met Kabelnoord een informatiebijeenkomst. Deze wordt gehouden op dinsdag 12 juni in het gemeentehuis in Buitenpost. Binnen nu en twee weken ontvangt u meer informatie van Kabelnoord. Houd uw brievenbus dus in de gaten.

Dit is een eenmalige kans voor u. Het is nu of nooit. Daarom hopen we dat u meedoet, zodat later dit jaar gestart kan worden met de aanleg!