Fanfare De Bazuin – November Winds

 

 

De vakantie is voorbij en de zomer loopt op z’n einde. Ook bij Fanfare De Bazuin, Augustinusga hebben we de draad weer opgepakt en zijn we volop aan het repeteren voor ons November Winds-concert. Dit jaarlijkse concert vindt plaats op zaterdag 24 november a.s. Als locatie is gekozen voor de Jacob Tsjerke in Drogeham. We waren hier al eens eerder te gast en dat is goed bevallen. De kerk heeft een prettige akoestiek en fijne sfeer wat natuurlijk belangrijk is om als concertzaal te dienen.

Dirigent Gerk Huisma heeft een aantrekkelijk programma samengesteld met mooie muziek en de verrassende acts doen de rest! Net als voorgaande jaren heeft De Bazuin samenwerking gezocht met een gastsolist. Dit jaar kunnen we zelfs spreken van gastsolisten want een vocalist aangevuld met een combo zullen samen met De Bazuin het podium betreden. De gelegenheidsband bestaande uit Jan Grau (zang), Freerk Runia (gitaar), Sido Post (bassgitaar), Wilco Bouma (toetsen) en Pieter Runia (drums) vormen een belangrijk onderdeel van November Winds.

Thema van de avond is ‘De Bazuin meets Queen’ en dat beloofd veel goeds want wie kent niet de immens populaire popgroep Queen met leadzanger Freddy Mercury? Deze band heeft ontzettend veel mega hits afgeleverd en wereldwijd menig zaal plat gespeeld. Benieuwd of wij samen met de band de concertzaal in Drogeham ook plat krijgen? Noteer dan 24 november alvast in uw agenda en reserveer een toegangskaart bij Tiny Huizenga, tel. 06-1976 5370. Een kaartje kost 10,—euro incl. koffie/thee in de pauze. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met een hapje en drankje. We kijken uit naar ieders komst!

Meer informatie over De Bazuin vindt u op fanfaredebazuin.nl/ of op onze Facebook-pagina.

Kennismakingslessen Regisseur
Ben jij een inspirator en aanjager van creatieve projecten in jouw dorp of stad? Ben je artistiek, stressbestendig en kan je ook goed samenwerken? Dan is dit misschien wel de opleiding voor jou! De regieopleiding, de opleiding tot regisseur in het amateurtheater, gaat in januari 2019 weer van start. Weet je niet zeker of dit wat voor je is? Kom naar de kennismakingslessen op 6 oktober of 10 november, beide van 10.00 – 12.30 uur in Leeuwarden.

Wat kun je na deze opleiding?
In drie jaar haal je het Fryske én landelijke regiecertificaat ‘Regisseur in het Amateurtheater’. Je bent in staat om zelfstandig creatieve processen om te zetten in een toonaangevende voorstelling met amateurs.

Praktische informatie
Kennismakingsles:              Gratis
Duur opleiding:                   3 jaar

Taal:                                       De opleiding is tweetalig: Frysk en Nederlands

Locatie:                                 Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden

Lesdagen:                             Elke dinsdagavond en één keer in de twee weken op donderdagavond | Presentaties zijn in het weekend

Studielast:                            Gemiddeld drie dagdelen per week (inclusief huiswerk)

Kosten:                                  1e jaar € 750,- | 2e jaar € 750,- | 3e jaar € 375,- (mits de betrokken vereniging een vergoeding betaald)

 

Meer informatie op

www.keunstwurk.nl/workshops-en-cursussen/opleiding-tot-regisseur-amateurtheater/

Aanmelden kennismakingsles

https://www.keunstwurk.nl/aanmelden-orientatiebijeenkomsten-opleiding-regisseur/


Cursus Aspirant Dirigent
Ben je een beginnend dirigent, gericht op HaFaBra-orkesten en slagwerkgroepen (gestemd en ongestemd), of wil je dat graag worden? Tijdens de cursus Aspirant Dirigent leer je alles wat er komt kijken bij het dirigeren. Van het leiden van een repetitie tot het begrijpen van verschillende soorten partituren.

Wat kun je na deze cursus?
 In een periode van zes bijeenkomsten leer je de beginselen van het dirigeren, met als doel de dirigent van een blaasorkest mogelijk op bepaalde momenten te kunnen vervangen/ het leiden van sectierepetities en/of het leiden van een jeugdgroep. De cursus is ook een ideale opstap voor een eventuele vervolgstudie. Deze cursus is bedoeld voor beginnende dirigenten, gericht op Hafabra-orkesten.

Praktische informatie
Datum toelating: Zaterdag 6 oktober 2018 vanaf 9.30 uur 
Locatie:                                 Keunstwurk|Wissesdwinger 1 Leeuwarden
Data bijeenkomsten:          Dinsdag 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november,                                              11 december 2018
Locatie cursus:                    Schouwburg De Lawei | Laweiplein 1, 9203 KL Drachten
Datum practicum:               Vrijdag 14 december 2018
Voorwaarden:                     Je moet een blaas- of slagwerkinstrument kunnen bespelen en  
                                               theoretische kennis hebben op minimaal C-niveau (Hafabra) +
                                               slagen voor de theoretische en praktische toelating                
Kosten:                                 € 250,-
Aanmelden:                         Let op! Aanmelden kan t/m 27 september 2018

Meer informatie op

https://www.keunstwurk.nl/workshops-en-cursussen/cursus-aspirant-dirigent-2/

 

Aanmelden

https://www.keunstwurk.nl/aanmelden-cursus-aspirant-dirigent/

Cultuurcentrum de Wâldsang, altijd in de buurt!
Het schooljaar loopt naar zijn einde. Menigeen blikt alvast vooruit naar het volgende. Het nadenken over een leuke vrije tijdsbesteding hoort daar bij. Wordt het voet- of toch korfbal? En/of wordt het een muziekinstrument leren bespelen? Diegenen die dat laatste overwegen zouden eens een kijkje moeten nemen op de website van cultuurcentrum de Wâldsang. Via deze coöperatie geven ruim 35 enthousiaste muziekdocenten, allen met een afgeronde muziekvakopleiding, muzieklessen op zo'n 25 les locaties in Achtkarspelen, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel. Van pop tot klassiek, alleen of in een groep, van gitaar tot panfluit, van saxofoon tot zang; mogelijkheden volop! Alle informatie is te vinden op de www.cultuurcentrumdewaldsang.nl